Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

tisdag 28 oktober 2014

En omgång kvar

Efter den svaga insatsen borta mot AIK så kan vi dessvärre inte bli bättre än sjua – realistiskt sett. Och vill det sig illa kan vi trilla ned till elfte plats, men vi hoppas förstås på stor revanschlusta hos de våra, så vi åtminstone kan försvara vår åttondeplats.

Den tunga helgen började illa redan på lördagen då Häcken besegrade ett oväntat blekt Gefle med 3–1. Därmed släcktes hoppet om att vi skulle kunna nå femteplatsen. På söndagen föll Örebro med 0–2 borta mot Norrköping, men det hjälpte föga då vi själva föll med 1–4 borta mot AIK. Vi har för visso bara tre poäng upp till ÖSK på sjätte plats, men vi har också 15 mål att ta in vilket är i det närmaste omöjligt.

Senare under söndagen vann Djurgården oväntat borta mot Elfsborg, som jagar en plats i Europa League, med 1–0. DIF passerade oss därmed med två poängs marginal och har dessutom hela 22 måls bättre målskillnad. Vi måste alltså vinna vår match mot Malmö FF samtidigt som DIF förlorar för att vi ska återta sjundeplatsen och förbättra de senaste två årens åttondeplatser. I sista matchen spelar DIF hemma mot Norrköping, som nu har säkrat sitt kontrakt, vilket säkert minskar chansen för en bortaseger.

Närmast bakom oss har Halmstad smugit upp efter att ha lagt Falkenberg på rygg med oväntat klara 4–0 på Örjans Vall. HBK har en poäng mindre än oss och sex måls bättre målskillnad. Halmstad har sex raka bortasegrar i bagaget inför epilogen på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg. Hemmalaget säkrade en plats i Europa League efter 3–0 borta mot Helsingborg, men vill säkert också slå vakt om det stora silvret.

Helsingborg är också en poäng efter oss med samma målskillnad som Halmstad, men ligger tia på grund av färre gjorda mål. HIF möter i sista omgången Gefle på Strömvallen som slåss för sitt liv i botten.

Efter Häckens seger mot Gefle, var det allsvenska kontraktet klart för Kalmar redan innan måndagens match på Strandvallen. Efter sju matcher utan seger vann Kalmar med 2–0 mot Mjällby. KFF är därmed två poäng efter oss. Vi har ett måls bättre målskillnad. I avslutningen spelar KFF hemma mot AIK, som kämpar för att försvara sin plats till Europa League.


Elfsborg hade greppet om en plats till Europa League, men kan ha sumpat den efter 0–1 hemma mot Djurgården. Seger krävs i epilogen borta mot jumbon BP samtidigt som AIK förlorar på Guldfågeln Arena, för att boråslaget ska ta tredjeplatsen. En fjärdeplats kan också ge en plats i Europa League, men då krävs att någon av topptrion i Allsvenskan vinner Svenska Cupen nästa vår.


I bottenstriden har Falkenberg ett hyggligt läge trots storförlusten i derbyt. FFF riskerar inte att åka ur direkt utan kan i sämsta fall hamna på kvalplats. Oavgjort hemma mot Mjällby räcker för att säkra kontraktet. Vid förlust är Falkenberg ändå kvar i Allsvenskan om Gefle inte vinner hemma mot Helsingborg.

Gefle var riktigt illa ute efter förlusten mot Häcken, men har nu i egna händer att rädda sig via kval. Seger krävs dock mot Helsingborg på Strömvallen för att med säkerhet hålla Mjällby bakom sig. Om Falkenberg dessutom förlorar så slipper GIF kvalet i egenskap av seger.

Mjällby har satt sig i en riktigt besvärlig sist, då laget i bästa fall kan rädda sig via kval. Listerlänningarna har det dock inte i egna händer. Seger borta mot Falkenberg är ett måste, samtidigt som man måste få hjälp av Helsingborg på Strömvallen. Vinner Gefle så hjälper det inte om Mjällby vinner för då blir det ändå Superettan.


Kampen om vilka lag som ansluter till Allsvenskan från Superettan avgörs i den sista omgången på söndag 15.00.

GIF Sundsvall ligger i förarsätet och säkrar en Allsvensk biljett vid poäng hemma mot Landskrona som kämpar för sin existens i elitfotbollen. Giffarna åkte ur Allsvenskan 2012.

Hammarby behöver en seger hemma på en fullsatt Tele 2 Arena mot Jönköpings Södra, för att med säkerhet hålla Ljungskile bakom sig och därmed återta den allsvenska status som laget förlorade för fem år sedan.

Ljungskile är den stora överraskningen i Superettan och laget har fortfarande en bra möjlighet att ta sig upp i Allsvenskan för tredje gången. Vid seger hemma mot Varberg samtidigt som Hammarby tappar poäng och/eller Sundsvall förlorar, tar LSK steget upp i Allsvenskan för första gången sedan 2008. Även om LSK missar direktplatsen är de garanterade en kvalplats.


Omgång 30 i sin helhet
Lördag 1 november
13.00 Åtvidaberg – Malmö
13.00 Brommapojkarna – Elfsborg 
13.00 Kalmar – AIK
13.00 Falkenberg – Mjällby
13.00 Göteborg – Halmstad
13.00 Gefle – Helsingborg
13.00 Örebro – Häcken
13.00 Djurgården – Norrköping

Nedan följer läget i tabellen samt vilka matcher som lagen har kvar. Den blåmarkerade är bottenmatch.
Po
mål
+/-
omg 30
1.
MFF
59
58-29
+29
ÅFF b
2.
IFKG
53
53-33
+20
HBK h
3.
AIK
51
58-41
+17
KFF b
4.
IFE
49
39-31
+8
BP b
5.
BKH
46
56-40
+16
ÖSK b
6.
ÖSK
43
49-42
+7
BKH h
7.
DIF
42
46-32
+14
IFKN h
8.
ÅFF
40
37-45
-8
MFF h
9.
HBK
39
43-45
-2
IFKG b
10.
HIF
39
40-42
-2
GIF b
11.
KFF
38
35-44
-9
AIK h
12.
IFKN
35
38-49
-11
DIF b
13.
FFF
32
36-48
-12
MAIF h
14.
GIF
29
32-41
-9
HIF h
15.
MAIF
28
28-46
-18
FFF b
16.
BP
12
28-68
-40
IFE h

söndag 26 oktober 2014

Övermod fällde oss mot AIK

Vi hade en fin chans att ta vår första seger på Friends Arena och därmed skaffa möjligheten på en framskjuten placering. De våra glömde dock bort hur viktigt det är att hela tiden ha ett genuint försvarstänk. Vi föll därmed med hela 1–4.

Det var förstås viktigt att hålla tätt från början, vilket vi tidigare har lyckats med i våra fyra raka bortasegrar, även om vi hamnade i underläge mot Halmstad.

Nu tog det dock bara sju minuter innan vi släppte in det första billiga målet. Ricardo Santos slarvade bort bollen och jobbade inte för att återvinna den. Alexander Milosevic kunde därmed alldeles för enkelt avancera centralt och spela ut till Ebenezer Ofori som bröt in i högerinnerposition och klippte in bollen i det bortre krysset. Vi satte dålig press på skytten genom Pontus Nordenberg och Tom Pettersson kom också för sent in i press. Henrik Gustavsson var inte heller riktigt på tå och blev överraskad av skottet, men kanske ändå inte hade nått det.

Vi skapade en del framåt men var inte tillräckligt noga i passningsspelet. Vi tappade boll och AIK kunde ställa om, vilket inte gav oss trygghet. Målen föll också psykologiskt tungt.

I den 32:a minuten hade vi tryck mot AIK-målet. Efter AIK-slarv återerövrade vi bollen och fick en bra möjlighet i numerärt överläge (4 mot 3), men vi slarvade bort chansen, då John Owoeri missade passningen grovt och spelade långt bakom Kristian Bergström som tagit en bra löpning till vänster. Celso Borges kunde istället snappa upp bollen, avancera och spelade ut bollen till höger där Ebenezer Ofori skickade iväg ett inlägg från höger och vid bortre stolpen kunde Nabil Bahoui ta emot bollen och skicka in 0–2. Allan Olesen hade alla möjligheter att gå in i press på landslagsmannen direkt, men var för seg och var därmed ett enkelt byte.

Mot slutet av halvleken fick vi visst tryck efter att antal hörnor och frisparkar, men återigen ställde AIK om och fick inkast till höger. Vi hann samla oss, men trots det kunde Nabil Bahoui sprinta sig totalt fri, ta emot ett inlägg från höger av Celso Borges och sätta 0–3 vid den främre stolpen. Åter igen var det Allan Olesen som släppte Bahoui och chansade på offside, men Daniel Hallingström skulle också varit med i djupet.

AIK hade tre skott på mål i första halvlek varav samtliga alltså gick i mål.

I den 67:e minuten anföll vi bra. Pontus Nordenberg kastade ett inkast från vänster vid mittlinjen till Mohammed Abubakari som vände på spelet till Allan Olesen, som spelade fram till Martin Christensen på högersidan. Allan fick tillbaka bollen och spelade in till Abubakari, som spelade ut till Månz Karlsson till vänster. Månz slog fram bollen centralt, där Simon Skrabb tog emot, höll i bra (hårt bevakad) och spelade ut till Martin Christensen till höger. Martin slog en fin crossboll till Kristian Bergström som spelade in bollen framför mål. Tom Pettersson störtade fram vid den främre stolpen. Patrik Carlgren räddade dock men Ricardo Santos satte returen.

Hoppet om poäng släcktes dock tre minuter senare. Efter en frispark av Celso Borges en bit in på vår planhalva till höger kunde en obevakad Alexander Milosevic nicka in 1–4. Vi tappade totalt markeringen vid den bortre stolpen där både Miosevic och Sauli Väsinen var helt fria eftersom Pontus Nordenberg och Ricardo Santos inte alls var på hugget. Henrik Gustavsson såg först ut att gå ut och plocka inlägget, men tvekade, stannade och blev därmed ett enkelt byte.


Henrik Gustavsson hade ingen rolig dag då han tvingades släppa in fyra av de sex avslut som gick på mål. Fimpen kan förstås inte lastas för förlusten men tvekade att komma ut på 1–4-målet.

Allan Olesen har gjort det oväntat bra sedan han tog över efter Anton Tinnerholm men den här gången var han inte bra. Dansken Tappade helt Nabil Bahoui vid 0–2 och släppte Bahoui även till 0–3. Allan hade även svårt i övrigt då han inte var på tå och inte skannade av omgivningen tillräckligt.

Daniel Hallingström borde också ha tagit bättre djup vid 0–3-målet och hade svårt att hålla ihop försvarsspelet denna gång även om Danne avvärjde bra några gånger.

Månz Karlsson försökte och var räddande ängel några gånger, men gjorde inte heller någon större match.

Pontus Nordenberg har precis som Allan Olesen gjort det oväntat bra sedan han tagit över efter Andreas Dahlén, men den här gången var inte fokusen den bästa och det blev en tuff match för 19-åringen.

Martin Christensen har haft stora framgångar denna säsong och han kom fram på högerkanten en hel del nu också, men överarbetade lite för mycket och tog inte alls hemjobbet på det fina sätt som han annars har gjort på sistone.

Mohammed Abubakari var tillbaka på innermittfältet och vann en hel del boll och höll i boll bra centralt, men missade också en del i passningsspelet.

Tom Pettersson fortsatte att slita för fullt i varje duell, vilket var beundransvärt, då spelet böljade en del fram och tillbaka.

Kristian Bergström jobbade också föredömligt. När AIK vände spelet var Pligg snabbt med för att sätta press på motstående sida, men offensivt fick Pligg det inte riktigt att stämma.

Ricardo Santos gjorde sitt 16:e allsvenska mål för säsongen, men det var också det enda han gjorde i positiv bemärkelse.

John Owoeri hade en del bra perioder då han uppehåll AIK-försvaret, men likt matchen mot Mjällby höll han i bollen för länge, och gick dessutom offside för ofta. Vi tappade därmed ett antal möjligheter att skapa målchanser och den dåliga passningen innan 0–2-målet blev förödande.

Simon Skrabb bytte av John Owoeri och gjorde ett piggt inhopp, med bland annat en fin passning fram till Victor Sköld och en bra slagen frispark, som målvakten dock räddade. Märkligt var det dock när Simon släppte ut bollen till offensiv hörna då han bara hade att vända in och skjuta med vänsterfoten.

Victor Sköld var också pigg då han bytte av Ricardo Santos, men fick bollen för långt ifrån sig i friläge och sköt över i bra läge framför mål.

Bruno Marinho fick åter några minuter då han bytte av Kristian Bergström, men hann på den tiden inte få speciellt mycket uträttat i ett svårt läge.


Det var verkligen trist att de våra inte kunde behålla det fina fokus som vi haft i de senaste bortamatcherna. Det är som lag vi haft framgångar i de senaste matcherna men vi såg tendenserna redan mot Mjällby att det var mer individuellt och att det fuskades i försvarsspelet. Det gick bra ändå mot ett blekt Mjällby men det gjorde det inte mot ett ruskigt effektivt AIK.

Nu gäller det att ladda om inför epilogen mot Malmö. Att ha möjligheten att besegra de svenska mästarna måste vara motivation nog. Men det krävs en helt annan disciplin för att vi åter ska kunna uppträda som ett lag!

Jag återkommer efter att omgången spelats färdigt med mina tankar inför den sista omgången.


Matchfakta
AIK – ÅFF 4–1 (3–0)
1–0 (  7) Ebenezer Ofori (Alexander Milosevic)
2–0 (33) Nabil Bahoui (Ebenezer Ofori)
3–0 (41) Nabil Bahoui (Celso Borges)
3–1 (67) Ricardo Santos
4–1 (70) Alexander Milosevic (Celso Borges)
Varning ÅFF: inga.
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.
Publik: 12 342

Övrig statistik
Bollinnehav 57 – 43
Avslut 9 – 9
Avslut på mål 6 – 4
Avslut i målställningen 0 – 0 
Hörnor 5 – 4
Frisparkar 6 – 10
Offside 2 – 5
Utvisningar 0 – 0
Varningar 0 – 0

Startelvan
Henrik Gustavsson –
Allan Olesen, Daniel Hallingström, Månz Karlsson, Pontus Nordenberg –
Martin Christensen (VM 84), Mohammed Abubakari, Tom Pettersson, Kristian Bergström (ut 84) – 
Ricardo Santos (ut 71), John Owoeri (ut 57).

Inbytta ersättare
Simon Skrabb (in 57 F, HM 84), Victor Sköld (in 71 F), Bruno Marinho (in 84 MM).

Ej inbytta ersättare

Gustav Jansson, Alberis da Silva, Emmanuel Boakye, Joel Rajalakso.

tisdag 21 oktober 2014

Två omgångar kvar

När det återstår två omgångar av Allsvenskan får vi dessvärre konstatera att vi inte längre kan nå medalj och spel i Europa League nästa år, men vi har trots allt möjligheten att nå den bästa säsongen på 40 år.

Under vår storhetstid i början på 1970-talet tog vi två SM-guld 1972 och 1973. Säsongen 1972 var det bara 12 lag i Allsvenskan och därmed 22 matcher för varje lag. Från 1973 fram till 1981 var det 14 lag i Allsvenskan och därmed 26 matcher för varje lag. Fram till 1989 gav seger två poäng. Omräknat till tre poäng per seger fördelat på 30 matcher så tog vi 65,45 poäng 1972 och 61,15 poäng 1973. Trots att Malmö FF varit så överlägsna i år så kan inte MFF nå upp till vår poängskörd (per match) 1972 och de måste ta minst tre poäng för att överträffa vårt facit 1973.

1974 nådde vi en femteplats när vi tog 27 poäng på 26 matcher. Omräknat till tre poäng för seger blir det 37 poäng, vilket ger 1,46 poäng per match och 43,85 poäng på 30 matcher.

1975 blev vi sexa med 26 inspelade poäng på 26 matcher. Omräknat till tre poäng för seger blir det 36 poäng, vilket ger 1,38 poäng per match och 41,54 poäng på 30 matcher.

Efter segern mot Mjällby har vi spelat ihop 40 poäng. Samma poängskörd nådde vi i fjol men då hade vi en bättre målskillnad, 37–37 mot 36–41 i år.

En poäng till räcker alltså för den poängmässigt bästa säsongen sedan 1975. Tar vi två poäng till når vi den bästa säsongen sedan 1974 och tar vi fyra poäng till så gör vi den poängmässigt främsta säsongen sedan det senaste guldet 1973!

Placeringsmässigt kan vi hamna mellan plats 5–11.
Redan innan vår match mot Mjällby drog i gång i lördags hade Elfsborg bortabesegrat Malmö med 2–1. Därmed var möjligheten att nå tredjeplatsen borta. Efter att AIK bortabesegrat BP med 4–0 i söndags kunde vi dessvärre konstatera att även fjärdeplatsen gick förlorad.

Under söndagen föll dock femman Häcken med 2–3 i derbyt mot IFK Göteborg, vilket radikalt minskade chanserna för BKH att nå en plats till Europa League. Häcken är tre poäng före oss, men har betydligt bättre målskillnad. Vi behöver därmed ta minst fyra poäng fler än vad hisingslaget mäktar med på de två avslutande matcherna. För två omgångar sedan var dock avståndet upp till BKH hela nio poäng. Häcken möter närmast Gefle hemma på lördag. Säkerligen är Gefle rejält revanschsuget efter bottennappet hemma mot Norrköping (1–2) i söndags. Gästrikarna strider också för livet. I epilogen ställs sedan BKH borta mot formstarka Örebro.

Under måndagen visade Örebro på fortsatt styrka genom att bortabesegra Djurgården på Tele 2 Arena med 3–0. Precis som Häcken är ÖSK tre poäng före oss och har också betydligt bättre målskillnad. Örebro är också formstarkast av alla lag i Allsvenskan under hösten (de senaste 13 omgångarna). Det blir därmed tufft att passera ÖSK, men på söndag väntar ett högst motiverat Norrköping på Nya Parken, innan avslutningen hemma mot Häcken. Örebro har fortfarande en liten chans att nå Europa League och är som nykomling säkert väl motiverat att avsluta säsongen lika fint som resultaten rullat in tidigare under hösten.

För vår egen del väntar två inspirerande matcher mot topplag i den allsvenska avslutningen. På söndag går färden till Friends Arena mot fyran AIK. Efter 4–0-segern borta mot BP har solnalaget alltjämt en hygglig chans att nå topp tre, vilket garanterat ger en plats i Europa League. AIK har dock varit svajigt på sistone och segern mot BP var ingen värdemätare. Malmö FF har guldet klart sedan länge och de har av någon outgrundlig anledning fått möjligheten att fira guldet genom att lyfta Lennart Johanssons pokal redan på måndag hemma mot BP. Det lär därmed inte bli speciellt många fans som följer med upp till Kopparvallen i avslutningen, även om själva medaljutdelningen sker i Fotbollens Mecka. Självklart hamnar också MFFs fokus nu helt på Champions League, vilket ökar våra chanser.

Djurgården på åttonde plats (en poäng efter oss) har tappat stinget och efter 0–3 hemma mot Örebro finns inte längre chansen kvar att nå en plats till Europa League. Närmast väntar en tuff uppgift borta mot trean Elfsborg på söndag. Avslutningen sker på Tele 2 Arena mot ett Norrköping som kan komma att fajtas för sin existens.

Helsingborg (också en pinne efter oss) har ryck upp sig betänkligt under hösten, men kraften verkar ha sinat efter en besvärlig säsong. På Falkenbergs IP under måndagen var hemmalaget betydligt mer taggat och HIF föll med 0–2. Närmast väntar en svår uppgift hemma på Olympia mot tvåan Göteborg på måndag. Epilogen borta mot Gefle blir också svår mot ett lag som slåss för livet.

Halmstad (fyra pinnar efter oss) tog ett stort steg mot nytt kontrakt under lördagen när Kalmar bortabesegrades med 3–1, och efter Norrköpings seger mot Gefle under söndagen var saken klar. HBK har faktiskt tagit lika många poäng som Malmö under hösten (25 stycken). Närmast väntar derby hemma mot Falkenberg, som naturligtvis är välmotiverat för att hålla strecken nedanför sig. Avslutningen innebär en tuff uppgift borta mot Göteborg, men HBK har hela sex raka bortasegrar!

Kalmar (fem poäng efter oss) hängde länge med i toppen men verkar ha fallit ihop totalt. Under hösten har KFF bara tagit åtta poäng. Endast BP är sämre med fem inspelade pinnar. De sju senaste matcherna har bara gett en poäng och hemska 4–18 i målskillnad. Om det vill sig riktigt illa kan säsongen sluta med kvalspel. På måndag väntar Mjällby på Strandvallen, där MAIF är piskade att vinna för skaffa sig slagläge inför slutrundan. I avslutningen hemma på Guldfågeln Arena väntar sedan AIK, som kan slåss för en Europa League-plats.

Falkenbergs FF har skaffat sig ett bra läge inför avslutningen. Scenförändringen är remarkabel, då laget tycktes uträknat efter fem raka förluster, men FFF har nu tagit tre raka segrar och har därmed fyra poäng till direktnedflyttning och tre poäng till kvalplats. Om resultaten faller väl ut kan FFF säkra allsvenskt kontrakt på Örjans vall på söndag annars kan det bli en nervig historia hemma mot Mjällby i epilogen.

Norrköping har också tagit sig upp ur ett mycket besvärligt läge, via två meriterande segrar. Söndagens 2–1-viktoria i sexpoängsmatch mot Gefle var förstås guld värd. På söndag väntar formstarka Örebro hemma på Nya Parken innan epilogen mot Djurgården på Tele 2 Arena.

Gefle har satt sig i en besvärlig sits efter den svaga insatsen hemma mot Norrköping. En seger hade gett tre poängs försprång från kvalplatsen, nu är det istället tre poäng upp ovanför kvalstrecket och bara en pinne till nedflyttningsplats. Gefle är först ut av bottenlaget i och med bortamatchen mot Häcken på lördag. Sedan väntar Helsingborg hemma på Strömvallen. Gefle har varit uträknat förr men ändå klarat sig kvar till sist. Kan laget göra om samma bravad igen?

Mjällby har fått erfara att det kan gå snabbt utför. Det som såg så bra ut för bara två omgångar sedan, ser nu istället mycket mörkt ut. MAIF svarade för en blek insats på Kopparvallen, men mot Kalmar ska väl ändå Mjällby kunna vinna på Strandvallen?  Och i så fall kunna skapa möjligheter inför en avgörande bottenfajt (?) borta mot Falkenberg. 


Omgång 29 i sin helhet
Lördag 25 oktober
16.00 Häcken – Gefle

Söndag 26 oktober
15.00 Norrköping – Örebro  
15.00 AIK - Åtvidaberg
17.30 Elfsborg – Djurgården
17.30 Halmstad - Falkenberg

Måndag 27 oktober
19.00 Malmö – Brommapojkarna
19.00 Mjällby – Kalmar
19.05 Helsingborg – Göteborg

Nedan följer läget i tabellen samt vilka matcher som lagen har kvar. Den rödmarkerade är toppmatch, mer eller mindre och de blåmarkerade är bottenmatcher.

Po
mål
+/-
omg 29
omg 30
1.
MFF
59
56-29
+27
BP h
ÅFF b
2.
IFKG
50
50-33
+17
HIF b
HBK h
3.
IFE
49
39-30
+9
DIF h
BP b
4.
AIK
48
54-40
+14
ÅFF h
KFF b
5.
BKH
43
53-39
+14
GIF h
ÖSK b
6.
ÖSK
43
49-40
+9
IFKN b
BKH h
7.
ÅFF
40
36-41
-5
AIK b
MFF h
8.
DIF
39
45-32
+13
IFE b
IFKN h
9.
HIF
39
40-39
+1
IFKG h
GIF b
10.
HBK
36
39-45
-6
FFF h
IFKG b
11.
KFF
35
33-44
-11
MAIF b
AIK h
12.
FFF
32
36-44
-8
HBK b
MAIF h
13.
IFKN
32
36-49
-13
ÖSK h
DIF b
14.
GIF
29
31-38
-7
BKH b
HIF h
15.
MAIF
28
28-44
-16
KFF h
FFF b
16.
BP
12
28-66
-38
MFF b
IFE h