Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

söndag 6 oktober 2013

Trist poängtapp på Grimsta

Förhoppningen om att komma tillbaka fullt ut och ta en ny trepoängare på Grimsta grusades efter en rätt intetsägande insats.

Det börjar dra ihop sig i Allsvenskan. Brommapojkarna hade inför vår match vunnit tre raka matcher och fem raka hemmamatcher. Stor respekt fanns dock för vårt lag. Inte bara efter årets bravader, med hemmasegern mot BP med 4–1, utan att vi har ett riktigt bra facit mot pojkarna genom åren (bara en bortaförlust på elva tidigare matcher på Grimsta).

BP har skaffat sig ett läge i tabellen där segrar inte är ett måste längre. Enpoängare kan också räcka långt. Stockholmarna har skött sin defensiv bra på sistone, men tingades till den här matchen möblera om en del i den startelvan som spelat kontinuerligt i de senaste framgångsrika matcherna.

På förhand var det alltså inte alls konstigt att det inte blev glamourfotboll. BP var rädda om poängen de hade från början och vi ville komma upp på banan igen genom att sätta försvarsspelet utan onödiga misstag.

Det var ingen extrem defensiv, men båda lagen såg till att ha många spelare bakom bollen. Tempot var också för lågt för att hinna dyrka upp motståndarnas försvarslinje innan de kom i position. Vidare var det ett för svagt passningsspel från båda sidor för att de få öppningar som fanns skulle resultera i mål.

I den andra halvleken öppnades spelet upp mer. Vi försökte sätta upp tempot mer och hitta in med ett rakare spel mot BPs mål. Vid några tillfällen attackerade vi efter bra djupledsspel, som när Daniel Sjölund i den 56:e minuten hittade fram till Kristian Bergström, som lyfte in bollen i straffområdet, där Oscar Möller nickade tillbaka. Imad Zatara fick bra läge och klippte till på volley, men tyvärr över.

Vi hade ytterligare några bra lägen, men siktet var inte rätt inställt denna dag och inte fyllde vi heller på i boxen eller i andravågen tillräckligt för att skapa tryck och göra mål.

Det är klart att man känner en besvikelse efter matchen att vi inte vågade gå mer för seger för att definitivt säkra det allsvenska kontraktet och för att få häng på bättra placeringar. Men samtidigt fanns en rädsla också från sidan att vi skulle åka på något skitmål på stopptid.


Henrik Gustavsson höll sin elfte nolla vilket han är ensam om i årets Allsvenskan. Fimpens eget rekord är tolv nollor från säsongen 2009 i Superettan. I denna match var det inga större problem att håll målnollan intakt, men vår målvakt gav ett säkert intryck i det han behövde företa sig.

Anton Tinnerholm var tillbaka på högerbacksplatsen efter avstängning. Förhoppningen om att vi därmed skulle bli riktigt giftiga på högersidan uteblev, men Anton släppte inte till mycket i defensiven.

Daniel Hallingström hade inga större problem att hålla motståndarna borta från målförsök under den dryga halvtimme som han spelade. På grund av en besvärande magmuskel tvingades han bryta matchen.

Allan Olesen kom in som mittback istället för Danne. Allan spelade mittback vid ett par allsvenska matcher i fjol och skötte sin uppgift väl, trots sin begränsning i huvudspelet.

Det var kul att åter se Alberis da Silva kliva fram och ta för sig, nu när han åter fick chansen i mittförsvaret efter Erik Mobergs avstängning. Allt var väl inte klockrent, men med pondus löste Alberis många situationer på ett bra sätt.

Andreas Dahlén hade inte heller några större problem att freda sin kant och försökte gå på offensiven emellanåt, men fick sällan de rätta bollarna.

Martin Christensen firade en del triumfer på högerkanten och var inblandad mycket i offensiven, men kom inte fram så ofta som vi hoppats i farliga lägen.

Petrit Zhubi bytte av Christensen sista kvarten, men det blev inte till det bättre.

Mohammed Abubakari hade en besvärlig inledning, där bollbehandlingen var för långsam och passningsspelet av för svag kvalitet. Mommo blev lite bättre i andra halvlek, men har betydligt högre potential än så. Efter fem gula kort på de sex tidigare matcherna var vi glada att han slapp undan denna gång.

Daniel Sjölund var tillbaka efter sjukdom, men det syntes att han inte riktigt var i fas. Speciellt i första halvlek gick det väldigt långsamt med bollen och vi fick inget tempo i spelet. Det blev lite bättre i andra halvlek, men Dajja nådde inte upp till sin normala kapacitet.

Kristian Bergström var tillbaka på vänsterkanten efter ett par matcher centralt. Pligg skötte sin defensiva uppgift väl men fick inte till det i offensiven. Det blev bättre kvalitet i andra halvlek, men de fasta situationerna satte inte som de skulle denna dag.

Imad Zatara var ofta på språng och hade några bara avslutslägen, men han gått lite för mycket på kraft på avsluten på sistone och därmed skjutit över. När Imad släpper bollen snabbt får vi flyt i spelet, men när han håller i bollen för länge tappar vi hotbilden mot motståndarna. Tyvärr fick Imad sin tredje varning vilket innebär att han är avstängd mot Helsingborg.

Oscar Möller har visat gått gry i de senaste matcherna, men nu föll han tillbaka till tidigare insatsers kvalitet. Möller gick inte upp med full kraft i nickduellerna och hade inte samma driv i steget i löpningarna som vi sett på sistone.


Efter att vi haft en försvarsspelare avstängd i fem av de sex senaste matcherna är vi äntligen utan avstängningar i backlinjen mot Helsingborg den 20 oktober.


IF Brommapojkarna – ÅFF 0–0
Varningar ÅFF: Imad Zatara (3:e, avstängd mot Helsingborg)
Domare: Anders Ekberg, Lund.
Publik: 1 689

Övrig statistik
Bollinnehav 48 – 52
Avslut  6 – 8
Avslut på mål 3 – 3
Avslut i målställningen 0 – 0 
Hörnor 4 – 5
Frisparkar 16 – 10
Offside 4 – 1
Utvisningar 0 – 0
Varningar 1 – 1

Startelvan
Henrik Gustavsson –
Anton Tinnerholm, Daniel Hallingström (ut 33), Alberis da Silva, Andreas Dahlén –
Martin Christensen (ut 78), Mohammed Abubakari, Daniel Sjölund, Kristian Bergström –
Imad Zatara, Oscar Möller.

Inbytta ersättare
Allan Olesen (in 33), Petrit Zhubi (in 78).

Ej inbytta ersättare

Gustav Jansson, George Tanzi, Hampus Holmgren, John Owoeri, Joel Rajalakso.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.