Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

torsdag 18 april 2013

Kluvna känslor

Efter den första halvleken borta Mot Halmstad var man besviken att vi inte hade ledningen med åtminstone ett mål, men efter slutsignalen kändes det som en lättnad att vi fick med oss en pinne hem.

Det är märkligt hur en matchbild kan förändras så markant från den första halvleken till den andra. I den första akten tog vi tag i matchen rejält och lyckades bemästra den ojämna planen, med fina kombinationer stundtals. Vi kom också fram i ett flertal fina mållägen som borde ha resulterat.

Det är alltid en fara när man dominerar men inte får utdelning. Halmstad var säkert väldigt missnöjda med sin första halvlek och taggade av att göra något bättre av den andra akten. I andra halvlek fick vi också se mer av det HBK-spel som är deras signum med mycket fysik och tyngd. Vi höll emot genom att fajtas, men kvaliteten i övrigt var på en helt annan nivå än i första halvlek.

Redan i den första halvleken spelade vi ibland för mycket konstgrässpel. Det vill säga med små marginaler, men felstudsar ställde till vissa spratt. I den andra halvleken blev planen uppsprungen och det var svårare att rulla boll. Omställningen klarade inte våra spelare av och vi fick aldrig något ordnat passningsspel. Utan fick jaga och jaga boll. Våra forwards var för dåliga på att öppna ytor och bollförare drällde för mycket med bollen. Sidledspassningar som funkar bra på konstgräs blev nu livsfarliga och HBK hade några riktigt feta chanser för att ta ledningen.

Henrik Gustavsson höll nollan för andra matchen i rad och har fått betydligt bättre hjälp av sina utespelare på sistone. Fimpen höll undan i det tuffa luftspelet. Kvaliteten i in- och utsparkar har vi dock sett bättre.

Anton Tinnerholm fajtades hårt, men kom inte upp i samma klass som mot AIK.

Erik Moberg höll ihop försvarsspelet på ett bra sätt med sitt goda huvudspel och blick för spelet.

Alberis da Silva fajtades hårt i duellspelet och höll undan även om det inte var klockrent alla gånger.

Andreas Dahlén tappade position några gånger och passningsspelet behöver bli säkrare på egen planhalva.

Martin Christensen gjorde åter en bra första halvlek, när han spelade enkelt och kom till inläggslägen, vilka bäddade för tre av våra största chanser. I den andra akten försvann han nästan helt när vi inte längre var spelförande.

Daniel Sjölund var nyttig matchen igenom, men får lägga ned för mycket energi på att vinna tillbaka bollar som han tappat. Ett enklare spel krävs ibland, speciellt på en ojämna gräsplan.

Tom Pettersson fick utrymme för sin stora energi i den första halvleken när han stred om bollarna över stora ytor, men i den andra kom han ofta på mellanhand och vi tappade överhuvudtaget positionsspelet flera gånger i den andra akten.

Kristian Bergström går från klarhet till klarhet genom en stor insats i båda riktningarna och Pligg var verkligen i händelsernas centrum genom att han fick två av de fetaste chanserna men det ena skottet räddades och andra gången sköt han över i drömläge. I den andra halvleken revanscherade han sig genom att rädda två mål efter hörnor.

Imad Zatara kom inte upp i samma nivå som mot AIK, men låg ändå bakom en hel del framåt i första halvlek och fick ett jätteläge utan att få in bollen. I andra halvlek blev det lite för mycket kladd med bollen med omställningar som följd.

Viktor Prodell kom inte alls upp i sin potential i denna match därtill löpte han alldeles för lite.

Oscar Möller byttes in. Han fick inte mycket uträttat i offensiv riktning men jobbade i defensiven.

Mattias Mete hoppade också in sista tio minuterna och hann inte uträtta så mycket men höll i bollen bra några gånger.

På förhand var det okej med en pinne i denna match och för första gången vi höll nollan i en gräsmatch i seriespel sedan vi var i Halland senast och mötte Falkenbergs FF våren 2011 (2–0).

Mot IFK Göteborg på söndag måste vi upp i en högre och jämnare nivå men på konstgräset blir det andra förutsättningar.

Halmstads BK – ÅFF 0–0
Varningar ÅFF: Daniel Sjölund, Tom Pettersson
Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping.
Publik: 3 846

Övrig statistik
Bollinnehav 53 – 47
Avslut 7 – 9
Avslut på mål 6 – 4
Avslut i målställningen 0 – 0 
Hörnor 9 – 7
Frisparkar 14 – 17
Offside 0 – 1
Varningar 2 – 2

Startelvan
Henrik Gustavsson –
Anton Tinnerholm, Erik Moberg, Alberis da Silva, Andreas Dahlén –
Martin Christensen (ut 67), Tom Pettersson, Daniel Sjölund, Kristian Bergström –
Imad Zatara (HM 67), Viktor Prodell (ut 80)

Inbytta ersättare
Oscar Möller (in 67 F), Mattias Mete (in 80 F).

Ej inbytta ersättare
Gustav Jansson, Pontus Nordenberg, Christoffer Karlsson, Emmanuel Dogbe, Petrit Zhubi.

3 kommentarer:

  1. Näää nu är det slutläst och kommenterat här

    SvaraRadera
  2. Hehe, komiskt med någon som tänker sluta läsa en blogg men ändå känner behovet att skriva och tala om det.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.