Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

tisdag 27 september 2011

Väckarklockan gav fin effekt

Efter förlusten seriefinalen mot Ängelholm gav de våra ett fint besked genom en klar 4–0-seger mot Falkenbergs FF.

Det var kämpigt efter ängelholmsresan och väldigt nervöst inför matchen. Vid ytterligare ett nederlag skulle det bli väldigt tufft att komma tillbaka. Men tillbaka kom vi. Och det med besked!

Magnus Eriksson och Oscar Möller, vilket anfallspar!
Duon gjorde två mål vardera och har tillsammans svarat för just de 25 mål som vår tränare Andreas Thomsson satte upp som ett mål för våra forwards inför säsongen. Dessutom har Viktor Prodell gjort 6 mål och Daniel Swärd 2. Summa summarum alltså 33 forwardsmål, med fyra omgångar kvar.

Inledningen på matchen var annars lite trevande och det var tungt när Thomas Olsson tvingades utgå redan efter tio minuter. Men så här i slutskedet så ska vår breda trupp kunna fälla avgörandet och det blev en perfekt match för Amir Suljic att komma in i, med mycket bollkontakt och inte ett måste att spela bollarna framåt för att jaga mål i underläge.

Nu kunde vi istället ta ledningen efter en fin prestation av Oscar Möller som smart löpfintade bort sin motståndare och iskallt rullade in 1–0 i den 20:e minuten. Kristian Bergström slog den fina djupledspassningen. 

Jag tycker att Magnus Eriksson tar skott utanför straffområdet alldeles för sällan men nu gjorde han det och fick en ordentlig träff. I den 29:e minuten bröt Mange, tog fart framåt och laddade med vänstern, resultatet blev ett perfekt dykskott in vid det bortre krysset och en oerhört skön 2–0-ledning.

Falkenberg var på intet sätt ofarligt och är ett av få lag, tillsammans med Värnamo, som vågade anfalla med en hel del folk på Kopparvallen i år. Med facit i hand kanske något naivt då det är livsfarligt att släppa till ytor mot oss. Med det är bara att tacka och ta emot. I takt med målen ökade självförtroendet och det var härligt att se bollen göra arbetet, när vi rullar runt med få tillslag i ett bra tempo och motståndarna får jaga. Med fin spelbredd öppnades också ytorna på djupet, vilket föranledde många fina anfall och chanser.

Som på en tung gräsplan senast mot Ängelholm är det svårt att bibehålla kvalitet i så pass många passningsmoment, men nu har vi ju bara konstgräs kvar i seriespelet så nu är det rätta melodin.

Det avgörande 3–0-målet kom lägligt knappa kvarten in i andra halvlek efter en riktig uppvisning. Kristian Bergström slog ett stick som Jesper Arvidsson stormade fram på och direkt slog in bollen framför mål där Oscar Möller styrde in bollen i öppet mål.

FFF kunde sedan fått lite vittring, men Johannes Vall sköt utanför i fritt läge och Zlatan Krizanovivc prickade ribban.

Magnus Eriksson tvingade målvakten Stojan Lukic till en bra räddning i den 80:e minuten innan han definitivt punkterade matchen i den 83:e minuten. Oscar Möller spelade snett bakåt och Magnus tog sig elegant förbi sin bevakare och satte iskallt 4–0.


Henrik Gustavsson tvingades mota två skott på hela matchen, vilket vittnar om få räddningsaktioner, men bortalaget hade en del hörnor och där agerade Fimpen med pondus.

Det var också riktigt skönt att se ett välfungerande försvarsspel. Efterhand blev det inte en svår match, vilket gjorde det lätt för Daniel Hallingström att nicka bort alla bollar och till rätt adress, men det handlar också mycket om rutin att stå på rätt ställe och Danne gjorde det riktigt bra.

På grund av fem varningar och en lättare känning i låret byttes Daniel ut i slutet till förmån för Steinar Strömnes, som stängde matchen på ett bra sätt.

Alberis da Silva höll på att ställa till det strax efter vårt 1–0-mål men skötte sig sedan riktigt bra och stötte fram precis lagom mycket utan att dra på sig onödiga frisparkar.

Anton Tinnerholm blev tryggare när han kom tillbaka på sin högerbacksplats och hade en bra dag.

Det syntes verkligen att Jesper Arvidsson var spelsugen efter magproblemen senast i seriefinalen och Jeppe trivdes verkligen i den här matchen, när han ofta kom fram på vänsterkanten i fint samspel med främst Kristian Bergström. Några gånger tappade Jeppe bollen men det var riktigt kul att se honom jobba hem så pass bra i de lägena.

På mittfältet var det också kul att se Haris Radetinac utnyttja sin fart bättre och försöka komma till snabbare avslut utan en massa stillastående kladd. Haris blev mållös denna gång, men målen och assisten kommer om han fortsätter på denna linje.

Med båda de ordinarie innermittfältarna Bruno Marinho och Thomas Olsson (större delen av matchen) var det fint att se Christoffer Karlsson och Amir Suljic kliva fram så pass bra. Christoffer var nu betydligt mer vårdad i sitt passningsspel än senast och tajmade bättre sina närkamper.

Amir som inte spelat mycket på sistone gjorde det rätta att spela säkert och bidrog med sitt passningsspel.

Kristian Bergström trivs verkligen i sådana här matcher med mycket bollkontakt och spelare i rörelse att sätta bollarna på. Ånyo en riktigt stark insats av Pligg, som var så när att nå upp i Veine Wallinders målskört på 111 seriemål men sköt över i öppet läge i första halvlek.

Längst fram visade alltså vår superduo på fin effektivitet och det måste vara en mardröm för försvarare att möta duon i en sådan här match, där de kommer i full fart i anfall efter anfall.

Magnus Eriksson ligger nu trea i skytteligan med sina 14 mål och leder poängligan med 21 poäng (två av assisten är tyvärr inte med i den officiella statistiken). Och Magnus gör ju inte bara mål. 21.åringen är ju överallt, håller i boll och hittar sina lagkamrater ur alla vinklar och vrår. Mange har varit med i alla landslag från P15 till U20 och nog är det dags för inträde även i U21-landslaget.

Oscar Möller har nu redan slagit sitt målrekord i Superettan med sina 11 fullträffar och är djupleslöparen som förgyller vårt anfall till fullo. Med målen kom också den extra energi som behövs.

Viktor Prodell gjorde tre mål senast i U21 och visar därmed också fin form vilket är viktigt i slutspurten. Viktor hoppade in och stängde matchen på ett bra sätt.


Att match B på anslagstavlan blinkade till tre gånger fram till en 3–0 seger för Jönköping mot Ängelholm gjorde ju inte det hela sämre direkt. Vi är nu två poäng före Sundsvall och Ängelholm, och båda dessa jagande lag möts på fredag på Norrporten Arena.

Vi har nu ett fint läge men det är fyra matcher kvar och det gäller att jobba stenhårt in i kaklet och inte lämna några detaljer åt slumpen.

Vi på sidan ska i varje fall göra vårt för att stötta hela vägen. Tveka inte utan följ med till Södertälje på söndag för nästa viktiga steg.

Se mer information via bannern till höger eller klicka här

Matchfakta
ÅFF – Falkenbergs FF 4–0 (2–0)
1–0 (20) Oscar Möller (Kristian Bergström)
2–0 (29) Magnus Eriksson
3–0 (57) Oscar Möller (Jesper Arvidsson)
4–0 (83) Magnus Eriksson (Oscar Möller)
Varningar ÅFF: inga
Domare: Antti Kanerva, Olofstorp.
Publik: 2 714

Övrig statistik
Avslut totalt  19–10
Avslut på mål  10–2
Avslut i målställningen 1–1
Hörnor  8–8
Frisparkar  9–11
Offside  4–1
Varningar  0–2

Laget
Henrik Gustavsson –
Anton Tinnerholm, Daniel Hallingström (ut 81), Alberis da Silva, Jesper Arvidsson –
Haris Radetinac, Christoffer Karlsson, Thomas Olsson (ut 11), Kristian Bergström –
Magnus Eriksson, Oscar Möller (ut 86).

Inbytta ersättare: Amir Suljic (in 11), Steinar Strömnes (in 81), Viktor Prodell (in 86)

Ej inbytta ersättare: Gustav Jansson, Andreas Johansson, Prince Eboagwu, Daniel Swärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.