Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

tisdag 29 september 2015

Fortsatt olidlig smärta!

Efter att Falkenberg åter fått stryk, fick vi en ny möjlighet att minska avståndet till kvalplatsen. Vi tog också ledningen men tack vare ett offsidemål kunde Elfsborg kvittera innan paus. Matchen stod och vägde i andra halvlek men i den 77:e minuten åkte vi på det fasansfulla 1–2-målet och på stopptid fastställdes den vedervärdiga förlusten till 1–3.

Till skillnad från matchen mot Häcken tvingades vår lagledning åter att ändra i backlinjen eftersom Månz Karlsson var avstängd och man passade också på att ändra ännu mer för att få mer tyngd i offensiv riktning.

Daniel Hallingström flyttades upp på topp tillsammans med John Owoeri. Mittlåset utgjordes istället av Sebastian Ramhorn och Mauricio Albornoz. Hampus Holmgren tog åter plats som högerback.

På mittfältet spelade åter Martin Christensen från start till höger, medan Simon Skrabb började på bänken.

Vi började matchen ganska bra, men Elfsborg var giftiga i sina attacker då vi åter gav bort ytor framför vår backlinje. Vi slarvade också och bjöd Elfsborg på bollen som de kunde ställa om på, vilket inte är nyttigt mot ett så starkt kontringslag som Elfsborg.

Redan i den andra minuten slog Ammar Ahmed bort en passning långt nere till höger och efter en snabb omställning sköt Simon Hedlund mot den bortre stolpen, men Gustav Jansson var med på noterna.

I den 13:e minuten kom Andreas Dahlén fram bra på högerkanten och spelade snett bakåt till John Owoeri, som fick ett bra läge, men sköt dessvärre långt utanför.

Efter slarv framför eget mål spelade Viktor Prodell snett bakåt i vårt straffområde i den 17:e minuten, men det var tur att Victor Claesson inte var med på noterna och bollen rann förbi honom. Istället kunde vi ställa om. Kristian Bergström spelade in bollen från vänster, men varken Andreas Dahlén eller Daniel Hallingström fick tyvärr träff på bollen framför mål. Hallingström fick en ny möjlighet men strulade till det och chansen gick om intet.

I den 25:e minuten fick Ammar Ahmed en frispark på egen planhalva och efter bollrullande i vår backlinje, slog Mauricio Albornoz en boll till vänster, där Andreas Dahlén satte fart och spelade in till John Owoeri som tog sig in till vänster i straffområdet, vände om och spelade bollen tillbaka. Ammar Ahmed tog emot rättvänd mot målet och klippte iväg ett distansskott från sin position några meter utanför straffområdet. Målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard var på bollen men kunde inte hindra den från att smita in till höger om honom.

Det var naturligtvis härligt att vi äntligen kunde ta ledningen tidigt i en superviktig match. Det kändes sedan som vi hade bra kontroll på hemmalaget och vi hade också chanser att öka på till 2–0.

Efter en halvtimmes spel skapade vi tre hörnor i rad och på den tredje blev det riktigt farligt. Kristian Bergström lyfte in från vänster och Daniel Hallingström fick ett jätteläge, men nickskarvade dessvärre strax utanför den bortre stolpen.

I den 36:e minuten fick John Owoeri ett fint läge i vänsterinnerposition, men avslutet misslyckades han tyvärr helt med. Daniel Hallingström fanns också som ett alternativ rakt framför mål.

I den 41:a minuten stack Elfsborg upp och fick en högerhörna. Vi fick bort bollen i förstaläget, men bollen skickades in igen och vi lyckades inte få bort bolluslingen. Till sist petade Adam Lundqvist in bollen från vänster och Viktor Prodell stegade fram rakt framför mål och tvingade Gustav Jansson till en kvalificerad räddning, men dessvärre dök bollen ned vid den högra stolpen där en helt ren Per Frick kunde stöta bollen i mål.

Det skulle ju dock inte vara någon fara då Viktor Prodell var solklart offside, men ofattbart nog vinkade inte assisterande domaren Jan-Erik Swärdh från Uppsala! Om den eventuella offsiden på 0–2-målet senast mot Häcken var svår att upptäcka, för den assisterande domaren som läste spelet uselt och inte hängde med i svängarna, så var den här offsiden oerhört lätt att ta då vår förre spelare låg offside hela tiden innan och när bollen passades av Adam Lundqvist. Jan-Erik Swärdh behövde inte heller flytta sig utan han hade offsidelinjen framför sig hela tiden.

Återigen fick vi alltså ett väldigt avgörande domslut mot oss, som om det inte räckte med all skit som varit mot oss den här jävla säsongen. Sedan är det förstås ingen nyhet att vi inte får ett skit med oss av domarna och genom den medvetenheten bör ju då inte Mauricio Albornoz lita på någon domare utan lägga sig på rätt sida och likaså bör Andreas Dahlén lägga sig på rätt sida om Per Frick.

Vi hade verkligen behövt gå in i halvtidsvilan i ledning, men tack vare det felaktiga domslutet gjorde vi alltså inte det.

Redan innan paus var Simon Hedlund farligt framme, men Gustav Jansson var ute och täckte bra, varvid Hedlund sköt utanför, men vi kunde också ha återtagit ledningen i den 45:e minuten. John Owoeri spelade in bollen från höger, och om Daniel Hallingström bara lyckats med sin passning bakåt från kortlinjen, så hade Tor Øyvind Hovda fått öppet läge, men chansen rann istället ut i sanden.

Fem minuter in på andra halvlek, fick vi ett bra läge då Kristian Bergström bröt bollen högt upp i banan, men inlägget mot Daniel Hallingström blev lite för högt, men vi hade en bra möjlighet i andravågen, men då överarbetade dessvärre Martin Christensen som tappade bollen.

I den 52:a minuten tappade Ammar Ahmed bollen långt upp på Elfsborgs planhalva och hemmalaget ställde om. Hampus Holmgren hängde inte med Arber Zeneli, till vänster, som dessbättre sköt utanför den bortre stolpen. Bara minuten senare ställde Elfsborg om igen, men Andreas Dahlén gjorde en mycket fin brytning då Simon Hedlund var på väg mot ett friläge.

Martin Christensen hade därefter ett par fina lägen att spela in bollen framför mål, men misslyckades båda gångerna med inläggen. Vid andra tillfället ställde Elfsborg om. Arber Zeneli slog in bollen från vänster, men Gustav Jansson var med på noterna och nöp bollen framför en framrusande Simon Hedlund.

I den 60:e minuten nickskarvade Daniel Hallingström precis så bra som tanken var, men John Owoeri gick tyvärr inte tillräckligt tufft och rakt på mål för att få friläge. Istället blev det ingenting.

I den 65:e minuten följde Hampus Holmgren bra upp på högerkanten, fick bollen av Martin Christensen och spelade snett bakåt vid kortlinjen. Tor Øyvind Hovda vräkte sig fram men hann inte riktigt för att få avslutet att gå innanför målramen, utan bollen smet utanför den bortre stolpen.

I den 77:e minuten tappade Ammar Ahmed bollen på väg in på Elfsborgs planhalva, men vi hade gott om spelare på rätt sida om bollen, man alla till vänster. Hemmalagets kontraattack gick inte med raketfart, men varken Kristian Bergström eller Tor Øyvind Hovda satte tillräcklig press på bollhållaren Anders Svensson, som satte ut bollen till vänster. Martin Christensen var helt passiv och Hampus Holmgren var inte alls med i djupet där Simon Lundevall tilläts gå loss till vänster och rulla in bollen vid den högra stolpen.

Kroppen känns som en jävla nåldyna efter alla knivstick man fått denna makalöst vedervärdiga säsong! Matchen stod och vägde och så släppte vi in ett sådant skitmål!

Direkt efter målet byttes Ammar Ahmed ut till förmån för Simon Skrabb, som direkt öppnade för ett kvitteringsläge, då han sprintade iväg på vänsterkanten efter en elfsborgshörna, slog en långboll till John Owoeri, som spelade vidare till Martin Christensen, som slog ett inlägg från höger mot den bortre stolpen, där Simon sprintat sig till ett läge, men han nickades dessvärre utanför.

Lagledningen valde sedan att satsa ännu mera framåt då Hampus Holmgren gick ut och Mario Jelavic kom in i den 83:e minuten, i samband med att vi hade frispark. Mauricio Albornoz spelade fram bollen till Kristian Bergström, som lyfte in i straffområdet. Daniel Hallingström nickade och John Owoeri petade ut bollen till vänster. Simon Skrabb klippte iväg ett hårt fint skott som var på väg in vid den bortre stolpen, det såg vi som var i skottlinjen bakom mål. Om det nu inte hade varit för att Mario Jelavic satt fram huvudet och räddade Elfsborg från ett baklängesmål. Det är ju så jävla, typiskt att sådant skit ska drabba oss!

Efter ett bra anfall i den 85:e minuten fick Sebastian Ramhorn en fin möjlighet att frispela Martin Christensen till höger i straffområdet, men passningen blev dessvärre för hård och gick till inspark. Därefter byttes Alberis da Silva in på topp istället för John Owoeri.

Efter en omställning i den 90:e minuten slog Daniel Hallingström en fin boll i djupet till Mario Jelavic, som dock inte lyckades sprinta ifrån sin bevakare Anton Lans, och heller inte fick någon fart på avslutet, som målvakten dessvärre enkelt kunde rädda.

I jakten på kvittering, gick vi förstås upp med mycket folk, men det straffade sig, då Per Frick frispelade Arber Zeneli som sprintade förbi Mauricio Albornoz och satte vedervärdiga 1–3 vid den främre stolpen.

Det var återigen för sorgligt att se en bedrövlig domarinsats. Vi hade verkligen inte behövt det regelvidriga baklängesmålet innan paus och i övrigt är det ju svårt för våra spelare att spela aggressivt då vi får frisparkar emot oss för minsta lilla, medan hemmaspelarna slipper efter rena överfall. Att vara en ny domare på den här nivån, som Per Melin är, innebär tyvärr att han och hans team, inte vågar döma med hög objektivitetsgrad. För när sådant här skit drabbar oss så blir det inte några rubriker. Inte ens Corren vågar kritisera några domare. När, de så kallade, storlagen däremot drabbas då är det feta rubriker och för att nya domare ska kunna hävda sig vill de inte riskera dessa.

Ni som tror att detta är nonsens är bara så naiva. Den fotbollsvärld som vi lever i är tyvärr inte rättvis. Vi slåss inte på samma villkor, då det finns maktspel i det mesta kring världens största idrott.

Rent spelmässigt var det framgångsrikt att Daniel Hallingström flyttades upp i banan. Danne har väldigt god spelförståelse och läser av situationerna på ett bra sätt innan de inträffar. Halling kan därmed utnyttja sitt huvudspel och få kvalitet på nickskarvarna. Nu gäller det bara att John Owoeri hittar rätt i löpningarna också. Trots att John har så mycket mer att få ut av sitt spel, så gör han ändå mycket nytta med sina löpningar, som inte syns för er som inte ämnar se matcherna live.

Efter Ammar Ahmeds avstängning, måste vi åter ändra om i laget. Lämpligt är väl då att sätta in Kristian Bergström centralt och låta Simon Skrabb spela från start igen till vänster. Det var lite märkligt att Simon inte startade mot Elfsborg. Martin Christensen har gjort flera dåliga matcher och gjorde inget bra inhopp mot Häcken heller, men fick åter starta. Simon däremot har gjort flera bra matcher, men var inte på tå mot Häcken. Det känns så där att vissa spelare kan göra flera dåliga matcher i rad men ändå får spela, medan andra inte får göra en dålig match utan att bli petad. Christensen gjorde en fantastisk arbetsinsats hemma mot Norrköping, men varför finns inte den viljan nu när vår existens är i mycket stor fara? Självklart måste samtliga spelare på banan ge allt som överhuvudtaget finns för att vi ska överleva detta!

Fyra matcher återstår och siktet är naturligtvis att vinna samtliga. En av dem är mot Falkenberg och sedan har vi inget annat val än att trots att Falkenberg ska tappa de poäng som behövs för att vi ska passera dem. Dessutom måste vi förstås passera Halmstad.