Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

söndag 4 oktober 2015

Samma läge som 1978

Efter den vidriga förlusten mot Hammarby med 0–3 kunde allt ha tagit slut i går, men eftersom Falkenberg åter fick stryk har vi möjligheten. Och därmed kan ingen som håller på ÅFF ge upp.

Med tre omgångar kvar av Allsvenskan 1978 låg vi sist, fem poäng efter Västerås SK och en poäng efter Örebro SK. Vi var tvungna att gå förbi båda för att hålla oss kvar. På den tiden innebar seger två poäng. Vi hade med andra ord två segrar och ett kryss upp till VSK, vilket är samma läge som vi nu har till Falkenberg.

I den 24:e omgången fortlevde striden, eftersom Västerås föll med 0–3 borta mot Hammarby. Efter mål i den 17:e minuten av Göran E Karlsson besegrade vi Djurgården på Stadion mes 1–0. Däremot vann ÖSK sensationellt borta mot Malmö FF med 2–0.

I den 25:e omgången möttes Örebro och Västerås på Eyravallen. VSK fick inte vinna matchen och det gjorde inte heller aroslaget, utan ÖSK vann med 1–0. Samtidigt hemmabesegrade vi Hammarby med 1–0 efter att Göran E Karlsson gjort målet på straff.

Inför den sista omgången låg vi en poäng efter Örebro och Västerås. Upplösningen var extra raffinerad då vi mötte VSK på Arosvallen. ÖSK hade bortamatch mot Elfsborg. I händelse av kryss i den matchen behövde vi plocka in fyra mål på ÖSK.

Detta lyckades också! Efter en heroisk insats vann vi med 4–0 inför 12 218 åskådare. Göran E Karlsson slog till igen med två mål. Leif Thell och Conny Torstensson svarade för de övriga målen. Samtidigt hamnade ÖSK tidigt i underläge och föll till slut med 0–2. Därmed passerade vi både ÖSK och VSK. Detta tack vare ett tappert lag där alla kämpade in i kaklet.


Nu gäller det att slicka såren under de två närmaste veckorna. Vi har fått en ny chans så nu gäller det att vi tar den och besegrar Falkenberg den 18 oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.