Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

måndag 23 september 2013

Stor besvikelse

Jag hade en stor tro på att den stora segern mot Öster var vändningen för oss, men vi kom dessvärre tillbaka till en ny svag insats i 0–2-förlusten borta mot Djurgården.

Det märktes redan från början att vi inte riktigt var på bettet. Att Djurgården hade mer boll kändes inte allt för oroligt, men försvarsmässigt såg det inte säkert ut och när vi väl vann boll så fanns inte alls samma glöd och tempo i passningsspelet som mot Öster.

Förhoppningen var ändå relativt god att vi skulle komma igång så småningom, men efter att Djurgården gjorde mål i den 26:e minuten var det stor uppförsbacke.

Daniel Sjölund försökte nå en höjdboll men nådde inte riktigt och förlängde istället bollen bakåt i planen. Mohammed Abubakari fick inte kontroll över bollen. Erton Fejzullahu kom framstormandes centralt med bollen. Alberis da Silva stötte inte fram utan blev stillastående och Erton kunde därmed klacka till Martin Broberg, som kom med fart. Erik Moberg sprang med ryggen emot och kom inte i rätt position för att avstyra anfallet. Broberg spelade vidare till Erton som löpt med till höger. Andreas Dahlén kom för sent inpå Erton och kunde därmed inte täcka bort skottvinkeln. Fejzullahu kunde därmed rulla in bollen mot den bortre stolpen eftersom Henrik Gustavsson inte hann komma ut och täcka hela målet. 

Vi uppträdde mycket darrigt efter målet, men kom tillbaka någorlunda. 

I den 36:e minuten pressade Imad Zatara och Oscar Möller bra och målvakten Kenneth Höie fick en snedträff. Möller snappade upp bollen och spelade snett bakåt till Martin Christensen i straffområdet. Martins skott träffade dock en täckande hemmaspelare. På den efterföljande hörnan nickade Erik Moberg, men målvakten räddade.

Vi hade förstås stora förhoppningar om att komma tillbaka i den andra halvleken, men efter en riktigt svag start låg vi under med 0–2 efter 54 minuter.

Vi åkte åter på ett omställningsmål.
Erik Moberg försökte stöta högt men blev överspelad av Amadou Jawo som spelade fram bollen till Martin Broberg, som kom med fart. Kristian Bergström försökte hänga på men släppte Broberg sedan Martin spelat ut till Erton Fejzullahu i vänsterinnerposition. Erton höll i framför en avvaktande Alberis da Silva och spelade i djupet till en fortsatt löpande Martin Broberg. Andreas Dahlén försökte täcka av vinkeln mot målet för Broberg, men Henrik Gustavsson kom i vägen och blev överspelad. Broberg lade in bollen mellan kortlinjen och Fimpen. Eftersom varken Alberis da Silva eller Kristian Bergström löpt med fanns två djurgårdare fria vid den bortre stolpen och Peter Nyman-Mikkelsen kunde raka in 0–2.

Lagledningen försökte förändra matchbilden genom några offensiva byten, men det gav dessvärre inte önskad effekt.

Andreas Dahlén fick ett bra skottläge i den 66:e minuten men sköt rakt på målvakten. Imad Zatara nickade utanför i den 81:a minuten och på stopptid sköt Ricardo Santos från långt håll strax utanför.

Å andra sidan kunde Djurgården mycket väl ha ökat på sin ledning. I den 73:e minuten vände Erton Fejzullahu bort Alberis da Silva och fick ett öppet läge, men sköt utanför den bortre stolpen.


Nej det här var ingen rolig tillställning. Det kändes som vi aldrig kom in i matchen. Löpviljan fanns inte riktigt och därmed blev också passningsspelet lidande. Med det låga tempot blev vi också ett lätt byte för Djurgårdens presspel. Att DIF var bra är ett alldeles för enkelt svar varför vi förlorade. För sanningen att säga så gjorde vi dem bra genom att vara passiva och vi måste helt klart kunna begära betydligt bättre av våra mannar!


Henrik Gustavsson fick ingen vidare hjälp på det första målet, men var ute och seglade på det andra målet. Fimpen kan dock inte lastas för förlusten i stort och han svarade ju för några fina räddningar också.

Anton Tinnerholm kom inte alls upp i den klass som han besitter i vare sig positionsspel eller bollbehandling.

Tyvärr fungerade inte heller mittlåset Erik Moberg och Alberis da Silva.
Alberis blandade och gav en hel del, men han försökte i varje fall stöta fram, för det mesta, och blev utsatt för svåra situationer.

Erik Moberg kunde ha täckt upp bättre för da Silva och var helt fel ute på det första målet.

Andreas Dahlén kom inte heller till sin rätt därtill var han alldeles för passiv.

Hela backlinjen hackade tyvärr betänkligt. Eftersom Alberis da Silva är avstängd mot Mjällby lär Daniel Hallingström återta sin mittbacksplats, efter sin avstängning.

Martin Christensen såg aktiv ut till en början men försvann sedan allt mer och byttes ut.

Petrit Zhubi kom in och stod för några pigga injektioner med sitt kvicka steg men som helhet var det inte tillräckligt.

Mohammed Abubakari fick aldrig grepp om Djurgårdens innermittfältare Andreas Johansson och Yussif Chibsah och drog dessutom på sig ett onödigt gult kort som gör att han är avstängd mot Mjällby. Mommo satte ut en fot, när han kunde ha följt med, med kroppen.

Daniel Sjölund började klart bäst, men tappade kraft när hemmalaget spelade igenom oss centralt.

Kristian Bergström kom aldrig igång och hängde inte heller med. På åtta hörnor borde vi också oroat mer, men serverana var inte tillräckligt bra. Kanske kan Pligg få ny energi genom att fortsätta spela innermittfältare (som han gjorde sista kvarten) mot Mjällby?

Oscar Möller började förtroendeingivande med gott fysiskt spel och bra löpningar, men han mattades.

Imad Zatara var också aktiv inledningsvis, men tappade också kraft, blev för omständlig och tog inte jobbet på samma sätt som mot Öster.

Ricardo Santos kom in sista halvtimmen, men kom inte till sin rätt. Han försökte i luftrummet men var för orörlig.

John Owoeri fick en dryg kvart, men var inte tillräckligt rak i sitt spel för att skapa målchanser.

Sex matcher återstår av Allsvenskan. Både Halmstad (på kvalplats) och Brommapojkarna (på nedflyttningsplats) vann sina matcher och är åtta poäng efter oss. Vi kan därmed inte ta ut något kontrakt i förskott. Med det lag vi har ska vi ändå ha betydligt större ambitioner. Vi har fortfarande chansen att nå en framskjuten placering på den övre halvan, men då gäller det att vi blir jämnare och presterar betydligt bättre än på Tele 2 Arena, med början borta mot Mjällby på torsdag!


Djurgårdens IF – ÅFF 2–0 (1–0)
1–0 (26) Erton Fejzullahu (Martin Broberg)
2–0 (54) Peter Nyman-Mikkelsen (Martin Broberg)
Varningar ÅFF: Mohammed Abubakari (6:e, avstängd mot Djurgården), Alberis da Silva (3:e, avstängd mot Mjällby).
Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 10 079

Övrig statistik
Bollinnehav 57 – 43
Avslut  10 – 6
Avslut på mål 5 – 2
Avslut i målställningen 0 – 0 
Hörnor 2 – 8
Frisparkar 10 – 10
Offside 4 – 0
Utvisningar 0 – 0
Varningar 1 – 2

Startelvan
Henrik Gustavsson –
Anton Tinnerholm, Erik Moberg, Alberis da Silva, Andreas Dahlén –
Martin Christensen (ut 60), Mohammed Abubakari (ut 75), Daniel Sjölund, Kristian Bergström (MM 75) –
Imad Zatara (HM 75), Oscar Möller (ut 60)

Inbytta ersättare
Ricardo Santos (in 60 F), Petrit Zhubi (in 60 HM, 75 VM), John Owoeri (in 75).

Ej inbytta ersättare

Gustav Jansson, Allan Olesen, George Tanzi, Joel Rajalakso.

1 kommentar:

  1. Erik Dahlén? När han spela hos oss hette han Andreas :)
    "
    Erik Dahlén kom inte heller till sin rätt därtill var han alldeles för passiv."


    /Per

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.