Tobbes Inlägg byter forum

Vad får man egentligen tycka och tänka?

Ja, det är en fråga som man ständigt ställs för som skribent. För mig personligen är det viktigt att man har rätt att utrycka sina egna tankar om saker och ting. Det är också en demokratisk rättighet som vi alla har. Däremot är det inte entydigt vem som för en förenings talan. Svaret är ju att det kan ingen göra eftersom en förening består av ett flertal medlemmar, som alla har sina åsikter. I de offentliga delarna som en förening uttalar sig i bör därför värderingar vara av en mer försiktig art. Men samtidigt måste alla medlemmar få möjlighet att utrycka sina tankegångar. Detta har dock många svårt att se skillnad på även om man noggrant uttrycker att det man skriver inte hänger ihop med klubbens officiella uttalanden utan är ens egna ord.

Då diskussioner har uppkommit om mina inläggs lämplighet på den officiella sidan har jag beslutat att flytta mina inlägg till denna extern blogg.

Jag har alltid stått för det jag skrivit och kommer så också att göra även i fortsättningen. Det är min bestämda övertygelse att det jag skriver är för Åtvidabergs Fotbollförenings bästa och historiken finns självklart kvar på officiella sidan sidan gällande tidigare inlägg.

torsdag 27 oktober 2016

Del III – Panik



Budgeten var alltså baserat utifrån utopier men hur skulle styrelsen kunna försvara det totalt ansvarslösa förhållningssättet?


Ursäkt – men bara inför ett fåtal
När det äntligen blev dags för medlemmarna att få yttra sig på medlemsmötet den 25 augusti, så ifrågasattes självklart det ekonomiska arbetet och det var lite märkligt att Leif Hansson och Murre skulle stå och försvara detta, när den absoluta merparten av de stora ekonomiska misstagen har begåtts av dem som ingick i den tidigare styrelsen, varav fyra som bekant fortfarande är kvar.

Jag ställde därmed frågan om det inte fanns någon av dem som varit med sedan tidigare som kunde kliva fram. Den som jag haft mest kontakt med, och som sågat alla dem som tidigare har jobbat i föreningen längs med fotknölarna, Joachim Hilding, tillika vice ordförande tog dock inte till orda. Lite civilkurage visade dock Magnus Andersson, vilket också är ganska rimligt då han också sågat allt och alla och sagt att ekonomin kommer på första och andra plats, men missade huvudfundamentet – HUR en god ekonomi skulle uppnås!

– Jag kan kliva fram. Jag skäms själv. Det är skitpinsamt. Men vi kan inte lägga oss ner och dö, men jag ber om ursäkt. Det är pinsamt. Det är en kraftig felbudgetering. Det ska inte kunna ske men nu har det gjort det, erkände Magnus.

En Medlem uppmuntrade ursäkten:
– Det är bra att ni erkänner och det är jätteviktigt att denna bild kommer ut på samhället att ni har gjort fel och burit er konstigt åt. Ni ska kunna se er själva i spegeln, sa han och anspelade på vad Murre sagt tidigare under mötet om att medlemmarna ska kunna se sig själva i spegeln!

Kommentaren följdes av applåder av åhörarna, de enda riktiga applåderna under mötet…

Förhoppningen var att denna transparens naturligtvis skulle spridas till de övriga ägarna av föreningen. Trots allt var det ju bara dryga 3 % av ägarna som var på medlemsmötet. Räknat på 50 medlemmar av 1500 (1500 uppgavs som ungefärlig siffra i årsmöteshandlingarna).


Nordkorea igen
Men inte fick vi se någon text om föreningens förehavanden på hemsidan och inte heller fick vi något medlemsutskick som berättade om läget. Istället för att hörsamma den absoluta majoriteten av medlemsmötets deltagare, som alltså applåderade uppmaningen till öppenhet, så slöt sig ledningen åter för att lägga locket på vad som anbelangar vår förenings angelägenheter.

– Ett sånt möte. Att sammanfatta det på hemsidan i ääh… några rader hade inte gjort inform… i det mötet rättvisa, utan det var ett möte som pågick ganska länge här o medlemmarna fick möjlighet att ställa frågor. Så här i efterhand så kanske det borde ha ähh… livesänds o… så men… men det är någonting vi får ta med oss. Men att ähh… skriva ned det o skicka ut en kort information på hemsidan hade varit, det hade inte gjort någon nytta, det hade varit… det hade varit ganska trubbig information, kommenterade Murre på ÅFFTV den 15 september.

Märkligt nog slutar man aldrig att häpnas över de uttalandena som görs. På medlemsmötet fick vi ju se PowerPointbilder och självklart hade styrelsen ett klart manus vad de ville framföra innan mötet. Vad var problemen att delge övriga ägare denna information? Och varför skulle det vara en kort text på bara några rader? Vi medlemmar får ju väldigt lite information som ägare till föreningen, så vad är problemet att skriva en rejäl text efter årets enda medlemsmöte? När jag skötte dessa texter på hemsidan efter varje års- och medlemsmöte, så valde jag naturligtvis inte att skriva några futtiga rader! Det känns ofattbart att styrelsen skyller ifrån sig på detta sätt, när det istället handlar om att undanhålla information och istället låta den sippra ut ryktesvägen!

Vilka engångskostnader?
När man sedan anspelar på att det ekonomiska läget uppkommit på grund av engångskostnader, så blir man oerhört besviken, ledsen och förbannad!

På medlemsmötet den 25 augusti målades upp en bild av engångskostnader.
– Vi har dock tillfälliga kostnader för 2016 på 1,8 miljoner (personalkostnader och ÅPG) som ej drabbar oss 2017. Det var ju en del personalavgångar som kostade, berättade Leif Hansson.


Mattias Persson intervjuades av Corren den 1 september.
– Vi behöver komma över detta väggupp. Bli av med denna ryggsäck.

Han uppger att ÅFF kommer stå betydligt bättre rustat för 2017 och att ekonomin är genomgången på detaljnivå, skrev Lotta Willsäter.

– Vi har ett förändrat arbetssätt, nya rutiner, kontroll och ny struktur. 2017 har vi också med oss erfarenheten från ett år i superettan.

Vi gick igenom ekonomin väldigt grundligt 2014 men det var inte vatten värt när flera av dem som fortfarande ingår i styrelsen tog över under senhösten 2014. Om de sedan velat lyssna och tagit lärdom av alla de tidigare åren i näst högsta serien som vi genomfört, så hade de haft vetskap om mer än ett år i Superettan!


Skamlig tiggartext!
I samband med INSAM LINGEN (ja, den heter tydligen så), som obegripligt nog startade innan 97 % av medlemmarna fått information om deras förenings angelägenheter, står följande att läsa:
”Trots tuffa åtgärder är ekonomin ansträngd för föreningen. Omställningen till Superettan, tillsammans med oförutsedda engångskostnader har blivit en större påfrestning än vad någon kunnat förutse.”

Hur kan man skriva något så fullständigt skandalöst när man tigger pengar? Det är ju helt obegripligt!

Omställningen från Allsvenskan till Superettan är, som behandlats tidigare i denna krönika, välkänd, men ytterligare två frågeställningar framkommer också ur ”tiggartexten”:
Vilka oförutsedda kostnader?
Vilken större påfrestning än vad någon kunnat förutse?


PÅ ÅFFTV den 15 september ställde Almer Ljutika en fråga om den första frågeställningen ovan.
Vilka är de oförutsedda engångskostnaderna?
– Ja, en halv miljon av dom här har jag redan nämnt. Ähh… dää… dom har vi ju inte…, dom har vi ju inte nästa år. Ähh… o sen… sen får man väl, sen finns det ju en del personalkostnader som semesterlöner som vi inte har under nästa år, ähh… Man ska nog se det citatet som, som vi har en del engångskostnader, varav kanske inte alla är oförutsedda, men vi har en del engångskostnader för det här året som vi inte har nästa år. Sen finns det en del av dom som är oförutsedda som inte är budgeterade för och då är ÅPG den största biten i den.

Vilka är dom andra engångskostnader som vi har, kan du nämna några?
– Ja, det är ju kopplat till personalen.  Ähh.. Ohh… dää… Bland annat till semesterlöner och så men det finns ju med i budgeten men det är av engångskaraktär och tas det här året, dää…

Alltså kan inte Murre nämna en enda kostnad som är oförutsedd! För som vi tidigare har kunnat konstatera, så var ju knappast owoeriaffären oförutsedd!

Den andra frågeställningen kring den horribla slutdelen av ”tiggartexten”: ”en större påfrestning än vad någon kunnat förutse.” behandlades inte i den långa intervjun på ÅFFTV.

Alla med minsta lilla intresse för föreningens angelägenheter kunde räkna ut att den budgeten aldrig kunde gå ihop. Genom den minst sagt anstötande tiggartexten känns det verkligen som om de kastar skit på oss som hela tiden har förstått att det var ohållbart!

Förhållningssättet förtydligar ju ytterligare att transparens överhuvudtaget inte finns, utan styrelsen känner sig nödgad att undanhålla information och skylla ifrån sig, vilket är ett rent skamligt och uselt grepp för att försöka stärka föreningens anseende och ekonomi!


Sporten
Trots allt elände så finns det ändå glädjeämnen.
Tack vare Mats Karlssons och Roar Hansens gedigna arbete har vi, trots den absolut nödvändiga förändringen av spelartruppen, fått ihop ett så pass gott lag att vi har nått 41 poäng och därmed säkrat fortsatt elitspel. Med marginal dessutom, eftersom det redan nu är klart att vi hamnar på den övre halvan.

Tott och Roar har inte bara hittat rätt spelare. De har också via sina kontakter ordnat finansiering för ett flertal av spelarna (via bl. a tidigare nämnd bidragsgivare). Och utan dessa spelare så hade vi haft betydligt svårare att säkra kontraktet. Det finns med andra ord mycket att vara tacksamma för gentemot dem. Liksom givetvis också för insatserna som Andreas Thomsson, de övriga kring laget och spelarna förstås, har stått för.

Men trots allt, så har vi en för dyr spelartrupp. Att åka ur Allsvenskan är inte bara en fruktansvärt traumatisk upplevelse, det är också katastrofalt ekonomiskt. Det ville dessvärre inte styrelsen förstå.

– Men om vi inte haft det här laget så kanske vi inte skulle klara oss kvar och det får inte ske att vi åker ur, sade Joachim Hilding för ett antal veckor sedan.

Att leva över sina tillgångar är aldrig acceptabelt. Dessvärre har vi, precis som de flesta andra föreningar, gjort det många gånger. Den nuvarande styrelsen har aldrig varit sena med att kritisera det som tidigare har skett, men tydligen är det helt okej att leva långt, långt över våra tillgångar under 2016!


Rätt kostym
I en artikel i Corren den 2 juni 2016 uttalade sig Murre om situationen.
– Förra årets besparingar var helt nödvändiga och nu har vi budgeterat med ett ganska häftigt underskott på 600 000 kronor. Det finns en del engångsposter som behöver lösas ut. Vi rensar bordet en gång för alla och försöker bygga en verksamhet utifrån de förutsättningar som den här föreningen faktiskt har.

– Det finns ingen som någonsin gjort något i den här klubben med ont uppsåt. Men det har gjorts en del saker som inte passade den kostym som faktiskt behövdes. Det blir väl lätt så att man fastnar i ett allsvenskt tänk och vill göra allt för att behålla sin plats där.

– Vi är en elitklubb och ska förbli det. Det innebär spel i allsvenskan eller i superettan. Allra viktigast är att vi hittar tillbaka till det som tappades bort under några år. Det är föreningskänslan. Det var inte en förening i harmoni som jag möttes av när jag kom in.


Nej, att det inte var en förening i harmoni som Murre kom till i april kan vi nog alla stryka under på. Harmonin hade massakrerats på kort tid, betydligt kortare än ”några år”.

Angående det Murre hade att säga om att hitta rätt kostym – något förenklat kan vi säga att uppflyttning innebär dubbla intäkter och nedflyttning innebär halverade intäkter. Detta är naturligtvis känt sedan lång tid tillbaka och innebär att det är svårt att sy en kostym. Det man får göra är att sy tre kostymer, där man använder en, medan de andra två får hänga i garderoben och tas fram ifall de behövs senare. Då och då bör man ta fram kostymerna för att se över dem, så att de ska kunna passa om så blir fallet. Men hur det än är så får satsningen inte bli större än att vi ska överleva en degradering.

Division I finns naturligtvis inte i det känslomässiga planet, men i det teoretiska så kan vi notera att en halvering av intäkterna en gång till skulle kunna bli ett faktum. I teorin måste räknas på detta och hur det ska lösas utifall katastrofen blir ett faktum. Men vi måste göra allt som står i vår makt för att undvika det. Och det går inte att ta något för givet!


Panik
Beträffande det som skett under tidigare år så gick det naturligtvis alldeles för långt med den negativa ekonomin 2013, vilket även fick svåra konsekvenser för 2014. Detta beroende på att ingen långsiktighet fanns. När avtalen med spelare förlängts och man kom till hösten, ja då var det försent. Kostnaderna var satta och då hängde det på att få in intäkter i form av sponsring och publik i en storleksordning som inte var realistisk. Dessutom kostade arenan betydligt mer än vad som var tänkt från början där omkostnaderna för el, värme och underhåll var avsevärt högre än beräknat.

Dessvärre är det ingen som helst skillnad nu, mer än att styrelsen var så ofantligt fel ute i sin planering inför 2016. När det gick upp för dem vilken katastrof det är att åka ur Allsvenskan så utbröt ren och skär panik, och i denna fas skar man ned på utgiftssidan utan att ha en aning om vilka konsekvenser det skulle få för intäktssidan. Därmed ströp man inte bara utflödet utan också inflödet, eftersom de inte tagit till sig av den livsviktiga informationen om vad det handlar om att bedriva en förening!

Samtliga av de fem tjänsterna som fanns på kansliet sades upp i juli 2015, plus en säljare i Linköping. Två av tjänsterna på kansliet omarbetades och en klubbchef anställdes. Almer Ljutika (som tidigare arbetat med WebbTV och med filmstöd till A-truppen) involverades samtidigt mer i arbetet på kansliet, även om det inte ingick i hans halvtidstjänst.

Den 18 oktober var katastrofen ett oerhört tragiskt faktum, då vi åkte ur Allsvenskan. Många hade gett upp hoppet tidigare och styrelsen långt tidigare. Ändå blev det panik med stopp av spelarförvärv och även de tre kvarvarande tjänsterna på kansliet sades upp, inklusive den nyanställde klubbchefen. Detta skedde som en följd av att styrelsen äntligen uppdagade hur stor skillnaden är mellan Allsvenskan och Superettan!

– Jag hoppas så klart inte att vi ska hamna där. Vi vill inte göra några mer sådana åtgärder. Men vi har inte kommit så långt i budgetprocessen att jag har något definitivt svar på det, sade ordföranden Anette Hörström Johansson, till Corren den 28 november 2015, angående frågan om fler uppsägningar kunde bli aktuellt.

Uttalandet förstärker ytterligare bilden av att förutseendet i budgetarbetet var katastrofalt! Och det dröjde heller inte många dagar innan nämnda uppsägningar skedde – allt i panikens tecken!


Rätta in dig i ledet annars...
På ett möte den 19 mars 2015 berättade personalansvarige Joachim Hilding att han skulle ha Medarbetarsamtal med samtliga av oss anställda, men det skedde aldrig… Överhuvudtaget var det ingen i styrelsen som visade minsta intresse för de arbetsuppgifter som vi genomförde. Det är tyvärr fakta! Alla de som har försökt lämnat över innan de slutat har känt samma sak.

Via ÅFFTV den 15 september försökte Murre förklara hur styrelsen tänkte förra vintern.
– O nu när vi står i Superettan så måste man kunna vara öppen och säga, vi behöver en annan organisation. Vi har ett ekonomiskt läge som inte tillåter äh… vissa… vissa saker. O Vi har en ekonomi som också kräver vissa drastiska åtgärder, så, så det är en kombination av flera saker. Dels det ekonomiska läget som gjorde att man behövde dra i handbromsen när man faktiskt insåg vad Sup… hur skillnaden är mellan Superettan och Allsvenskan. Men dels också därför att man behövde en organisation som var mer anpassad efter Superettan än Allsvenskan.

Resonemanget är som de flesta andra från styrelsens sida, nästan totalt intetsägande, men förtydligar ytterligare att styrelsen totalt tappat kontrollen över händelseförloppet.

Kristian Bergström anställdes som sportkoordinator, men sade upp sig kort senare, liksom den ende kvarvarande säljaren från Linköping. Dessutom har också två materialförvaltare/vaktmästare lämnat på eget bevåg. Daniel Hallingström anlitades som konsult på marknadssidan, men om det blir någon förlängning är osäkert.

– Det handlar om att bygga ett lag, inte bara ute på… på gräsmattan utan också runt om hela organisationen och inne på kansliet. O det måste vara ett lag där alla. Äh… Där allting klickar mellan alla, kommenterade Murre via ÅFFTV den 15 september.

Det går att tolka Murres citat som att ”passa in i vår mall där du inte får tycka på annat sätt än oss annars får du sparken!”. Det kan låta hårt men ifrågasättande har inte uppskattas om vi säger så... Och finns det verkligen någon som tror att alla dem som lämnat på eget bevåg har gjort det för att de trivdes i den nya organisationen?

Nej, jag tänkte väl det.


Större effekt?
– Vi har en lösning idag med… med en uppsättning av personal vi har som inte är en större ekonomiskt belastning idag än vad.. hur vi hade det tidigare. Det är en, så att säga. Det är en billigare lösning men vi får äh… mycket större effekt av det vi har idag, uttalade sig Murre via ÅFFTV den 15 september.

Frågan är hur en person som varit i klubben i några månader kan uttala sig om vilken ”effekt” organisationen har i dag gentemot den som funnits tidigare? Ja, det kan han ju omöjligt veta. Och för att använda Murres egna ord så är det är ju inte bara en division, utan det är nästan en ocean mellan Allsvenskan och Superettan. I övrigt när det gäller företag som omsätter 35 miljoner kontra 15 miljoner, brukar man se någon skillnad på antal anställda och kostnaden för dem? Ja, det är givetvis en självklarhet för de flesta, men tydligen inte för Murre.

I dag finns en högavlönad klubbchef och ekonomiassistenten är tillbaka. Någon anställd sportchef finns inte längre men istället en ungdomskoordinator, som har en smalare roll än den som tidigare sportchefen Mats Karlsson hade på sin halvtid (där han också var Tipselittränare) innan vi gick upp i Allsvenskan 2009. Almer Ljutika är den ende som är kvar på kansliet, men som innan avskeden iscensattes naturligtvis hade väldigt begränsad insyn i kansliarbetet.

När jag kom in på praktik på kansliet i mars 2009 (utan att det kostade föreningen något), så fanns det ingen heltidsanställd personal. Förutom Mats var det två kanslister på 75%, så om vi jämför dagens stab på kansliet gentemot åren innan vi gick upp i Allsvenskan, så är den besättning vi har nu långt dyrare och har ju dessutom kostat stora extrabelopp genom ekonomikonsulter och Daniel Hallingström som konsult på marknadssidan.

Var Murre har fått sitt ”mycket större effekt av det vi har idag” ifrån känns helt taget ur luften.


Hög effektivitet i Allsvenskan i varje fall
Givetvis får man inte vara rädd för att förända och det behövs ju nytt blod. Självklart fanns brister i den tidigare organisationen, som det finns i alla organisationer. Men att bara avverka all den oerhört värdefulla kunskapen som byggts upp av dem som varit med och byggt upp ÅFF från en superettanklubb i kris, till en förening på övre halvan i Allsvenskan verkar numera dessvärre inte vara värt ett skit!

I Allsvenskan 2012 hade vi intäkter på 34,8 miljoner, 2013 (35,4) och 2014 (39,2, tack vare en del extra ordinära åtgärder). Dessa tre år är föreningens i särklass starkaste intäktsår i historien. Men trots det hade vi klart mindre medel att röra oss med än många av de lag som vi kom före i tabellen.

2012 var vi före: Kalmar FF (81,8 miljoner), Djurgårdens IF (81), Örebro SK (56,5, som åkte ur), GIF Sundsvall (44,3, som kvalade och åkte ur), GAIS (38,9, som också åkte ur) och Mjällby AIF (37,5).

2013 var vi före: BK Häcken (116,2), IFK Norrköping (80,6), Östers IF (60, som åkte ur), IF Brommapojkarna (50,9), Halmstads BK 45,7 (kvalade sig kvar) och Mjällby AIF (35,5).

2014 var vi före: IFK Norrköping (112,6), Helsingborgs IF (89,8), Kalmar FF (68,3), och IF Brommapojkarna (49,6 som åkte ur).

De enda lag som vi hade mer intäkter i Allsvenskan 2010 och 2012–2015 var: Gefle IF (2012–2014), Syrianska FC (2012–2013), Halmstads BK (2014), Mjällby AIF (2014) och Falkenbergs FF (2014–2015).

Samtliga av de lag som var före oss i tabellen 2012–2014 omsatte långt mer än vad vi gjorde. Av de lag som låg förre oss, hade vi i regel hälften så mycket av det lag som hade lägst intäkter! 4–6 lag framför oss varje år omsatte över 100 miljoner och ett par gånger var vi också före lag som hade över 100 miljoner i intäkter!

Om vi då ska prata om effektivitet, så var vi i varje fall långt effektivare än alla de nämnda föreningarna som vi kom före i Allsvenskan!


Vi var inte vatten värda
Var Murre fått sin syn på effektivitet är ju inte svårt att räkna ut. De styrelseledamöter som är kvar sedan tidigare har ju gjort sitt bästa för att svartmåla alla dem som slet för att vi skulle ha ett allsvenskt lag att bevittna under fem säsonger detta decennium. Och det är ju ett fullständigt under hur vi kunde nå de framgångarna eftersom vi var totalt värdelösa i deras ögon.

Som några, av väldigt, väldigt många exempel, så sade Joachim Hilding bland annat följande citat till mig vid ett telefonsamtal den 10 januari:
”Maken till improduktivitet har jag aldrig sett.”
”Vi är så otroligt långt efter de andra lagen. Det är skrämmande så misskött Tipselit-organisationen är.”
”Marknad är i det närmaste skrattretande skött. Det är ytterst få lag i Superettan som är så dåliga.”


För er som är intresserade av ekonomiska siffror gällande de högsta serierna så finns rapporterna att läsa för vem som helst här:

Dessvärre verkar inte vår nuvarande styrelse ha varit intresserad av detta.


Total avsaknad av konsekvensanalys
Det är lätt att ge sig in och kritisera när man skrapar lite på ytan, men genom att sätta sig in i alla aspekter så klarnar bilden varför saker och ting förhåller sig som de gör. En lärdom är att alltid ta till sig att någonting är på ett speciellt sätt av en anledning, innan man ger sig i kast med att kritisera. Den läxan har kanske styrelsen till viss del lärt sig nu, men till en på tok för hög kostnad – inte för dem – men för oss som lever för den här föreningen!

Självklart var alla tvungna att vara beredda på att plocka fram den där kostymen ur garderoben som vi verkligen inte ville ta fram. Det är ju tvunget att gardera sig med superettankostymen under 2015. Den behövdes tas fram ett antal gånger ur säkerhetssynpunkt. En del i det hela var ju att låta spelarkontrakten att löpa ut, men någon plan för organisationen fanns inte för den lägre serien, utan det var bara total avverkning utan någon idé vad som skulle komma härnäst efter tidigare presenterat material (1. Ekonomi 2. Sport 3. Organisation).

Det var naturligtvis en självklarhet att vi var tvungna att skära ned på personalsidan, men att göra det på det här sättet genom att sparka nästan alla och anställa nytt som sedan också sparkades – det är ju inte något annat än ett totalfiasko! Detta förtydligas ju också genom att konsulttjänsterna (i varje fall delvis) har avskaffats och personal har nyanställts.

Det fanns överhuvudtaget ingen tanke på att skapa en konsekvensanalys vilket har fått förödande konsekvenser!

Jag hoppas ju naturligtvis att vi ska få ihop ett bra lag så väl på planen som utanför, men med Mattias märkliga uttalanden så är jag dessvärre tveksam om han är rätt man att leda vår förening.

– Den organisation vi har idag jobbar ju hårt för att också öka kontakten inom föreningen, närheten inom föreningen ähh… öka dialogen från elitsida utvecklingssida, bredd. Ähh.. åh.. bygga en bra grund och stå på rent kommunikativt även mellan kansli och och det sportsliga så klart ähh sen så är det ju ett, ett ytterligare steg det är ju vår kommunikation utåt från föreningen till våra fans, supportrar, partners ähh… åhh… Och alla övriga som är intresserade av att veta vad som händer inom Åtvidabergs FF.

Att snacka om att det har jobbats hårt med kommunikationen är ju bara löjligt och att sätta oss supportrar och fans utanför föreningen, när det är vi som äger den, vittnar ju om vilken dubbelmoral som råder i och med att Mattias sade att: ”Vi verkar i uppdrag från er.” på medlemsmötet. Underförstått är ju givetvis att supportrar och fans är medlemmar.

Mattias pratade också om att vi var västra Östergötlands lag och begränsar den närmaste regionen till det! Det är ju ganska illa att inte vår klubbchef inte ens vet var Åtvidaberg ligger! Som bekant återfinns ju Fotbollens Mecka i östra halvan av länet!

Vi har sedan länge kunna konstatera att vår närmaste region är Östergötland, nordöstra Småland och södra Södermanland.

Att ha en styrelse och en klubbchef där kunskapen om fotboll är så oerhört svag innebär givetvis att vi har oerhörda problem. Och med kunskapen om fotboll menar jag givetvis inte bara det som sker på planen. Affärsmässigheten inbegriper det mesta och självklart då underförstått att den måste vara anpassad till just en förening som bedriver fotboll som kärnverksamhet.


Fortsättning följer i del IV – 2014 räddade 2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.